פשטידת פסטה עם גבינות ופטריות שמפיניון מיובשות

מאת: נעמה רן

רכיבים לתבנית 20/30:
  • 300 גרם פסטה צינורות (מסוג פנה או ריגטוני)
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 מיכל (250 גרם) קוטג
  • 1 ביצה
  • 1 שקית פטריות שמפניון מיובשות
  • 200 גרם גבינת צדר מגוררת
  • מלח, פלפל
  • 300 גרם פסטה צינורות (מסוג פנה או ריגטוני)
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 מיכל (250 גרם) קוטג
  • 1 ביצה
  • 1 שקית פטריות שמפניון מיובשות
  • 200 גרם גבינת צדר מגוררת
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

משרים את הפטריות לפי ההוראות על השקית, סוחטים וקוצצים.

מבשלים את הפסטה שתיים שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב. מערבבים היטב את כל יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית. ממתינים 10 דקות ומגישים.

אפשרות: אם מעוניינים בציפוי פריך מערבבים בקערה: 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), 2 כפיות עלי תימין, מלח, פלפל, 5 כפות שמן זית מערבבים, מפזרים על המאפה כ- 5 דקות לפני תום האפיה ואופים עד שהפירורים זהובים.