טארט הפוך של אנדיב ושאלוט

מאת: רונית טברון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 6 ראשי אנדיב חצויים
  • 6 בצלצלי שאלוט חתוכים גס
  • 20 גרם חמאה
  • כף שמן זית
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגורר
  • חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • בצק עלים מצונן
  • חלמון ביצה מהול בכפית מים

להגשה:

  • 30 גרם פטה עיזים
  • כף עירית קצוצה
  • 6 ראשי אנדיב חצויים
  • 6 בצלצלי שאלוט חתוכים גס
  • 20 גרם חמאה
  • כף שמן זית
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגורר
  • חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • בצק עלים מצונן
  • חלמון ביצה מהול בכפית מים

להגשה:

  • 30 גרם פטה עיזים
  • כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים מחבת על להבה גבוהה, יוצקים שמן זית, מוסיפים חמאה וממתינים להמסה. מוסיפים סירופ מייפל וחומץ בלסמי, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי בעבוע עד שהרוטב  מצטמצם לחצי. מסירים מהאש.

מסדרים את האנדיב בזהירות ברוטב שנוצר כשהצד החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה נמוכה 7-5 דקות עד שהאנדיב שחום ומזוגג היטב. מכבים את הלהבה.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מפזרים את בצלצלי השאלוט מעל האנדיב, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, מפזרים פרמזן ומוצרלה.

חותכים עיגול בצק עלים בקוטר של כ 2 ס"מ יותר רחב מקוטר המחבת, מניחים את הבצק מעל הגבינות ומכניסים את שולי הבצק בין דפנות התבנית לאנדיב. יוצרים פתח אוורור ומושחים בחלמון ביצה.

אופים כ 40 דקות או עד שהבצק משחים ונוזלים סמיכים מבעבעים בשולי המחבת. מוציאים מהתנור ומצננים 7-5 דקות.

מניחים צלחת הגשה בקוטר מתאים מעל למחבת והופכים בזהירות.

מפזרים גבינת פטה מפוררת גס ועירית קצוצה.

לאכול חם או פושר.