ירקות מוקפצים

מתכון לירקות מוקפצים ברוטב שום, יין ולימון משגע
תוספת קראנצ'ית, קלילה ומטריפה!
* לשילוב בארוחה בשרית ניתן לותר על מצע השמנת.

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 19 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח גס
  • חבילת אפונת שלג
  • חבילת בייבי ברוקולי
  • אספרגוס
  • 4 שיני שום
  • חצי כפית גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון

 

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח גס
  • חבילת אפונת שלג
  • חבילת בייבי ברוקולי
  • אספרגוס
  • 4 שיני שום
  • חצי כפית גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר. חולטים למשך 2-3 דקות את כל הירקות ומסננים הצידה. מחממים מחבת עם שמן זית ושום ומבשלים דקה. מוסיפים את כל הירקות פנימה ומקפיצים את הירקות כמה דקות עד שמקבלים סימני צריבה על הירקות. מתבלים בלימון, גרידה מלח ופלפל ועוברים להגשה-

על צלחת גדולה מורחים את השמנת החמוצה (ממש כמו שמורחים חומוס) רק על השוליים של הצלחת. במרכז מניחים את כל הירקות ומפזרים מעל מלח גס. מגישים למרכז השולחן!