כרובית צלויה מוקרמת

כמה פשוט ככה טעים: כרובית צלויה ומוקרמת אפויה בתנור עם מרקם שפשוט נמס בפה!
מושלמת כתוספת או לבראנץ'

מאת ונסה חתוקאי

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 80 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 חבילות (1 ק"ג) פרחי כרובית מופרדים לפרחים בינוניים ושטופים
  • ⅓ כוס שמן זית
  • כפית מלח
  •  ½ כפית פלפל

לרויאל:

  • 2 ביצים L
  • כוס שמנת לבישול
  • כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 כפית אורגנו

לטופינג:

  • כוס גבינה (מוצרלה, צהובה, גאודה,מיקס)
  • ⅓ כוס פרמזן מגורד
  • 2 חבילות (1 ק"ג) פרחי כרובית מופרדים לפרחים בינוניים ושטופים
  • ⅓ כוס שמן זית
  • כפית מלח
  •  ½ כפית פלפל

לרויאל:

  • 2 ביצים L
  • כוס שמנת לבישול
  • כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 כפית אורגנו

לטופינג:

  • כוס גבינה (מוצרלה, צהובה, גאודה,מיקס)
  • ⅓ כוס פרמזן מגורד
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים את פרחי הכרובית על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל את שמן הזית וזורים מלח ופלפל.
אופים כ 25 דקות עד שפרחים זהובים.
מערבבים יחד את מצרכי הרויאל בקערה עד לקבלת בלילה אחידה.
בתבנית אפיה גודל 20-30 מניחים את פרחי הכרובית, יוצקים על הכרובית את הרויאל, מפזרים למעלה את הגבינות ואופים בתנור כ 35 דקות או עד שהמאפה משחים. מגישים חם.

מוצרים במתכון זה: