זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 1
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף זרעי חרדל
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 3 כפות כורכום טרי, מגורד דק
- כרובית שלמה שטופה
- טחינה
- מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 250 מעלות
בקערה מערבבים שמן זית, זרעי חרדל, ג'ינג'ר ו- 1 כף כורכום.
בסיר קטן מכסים את הכרובית במים קרים עם מעט מלח ו- 1 כף כורכום טרי ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהכרובית מתרככת. מסננים ומניחים לייבוש מס' דק.
מצפים את הכרובית בשמן המתובל ומעבירים לתבנית צלייה. צולים לקבלת גוון זהוב 20-25 דק.
במקביל, מכינים טחינה עם כף כורכום, מלח ולימון.
כשהכרובית רכה, מורחים אותה בטחינה המתובלת ומחזירים לתנור ל- 5 דק נוספות.