זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
זמן כולל: 80 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: בשרי
רכיבים ל 6 מנות:
- 8 יח' כרעי עוף
- 400 ג' רוברב (1 חבילה), חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלי שאלוט בינוניים/ בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 כפית הל טחון
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס ציר עוף (או מים)
- 1 כוס דבש
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות.
מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל ומחממים שמן בסיר גדול. מניחים מחצית מירכי העוף בסיר, צד העור כלפי מטה, ומטגנים להזהבה כ- 5 דק'. הופכים ומטגנים את הצד השני להזהבה, כ- 4 דק' נוספות. מוציאים לצלחת וממשיכים עם העוף שנותר.
מנמיכים את הלהבה לבינונית ונפטרים מרוב השמן פרט ל 2 כפות. מוסיפים את בצלצלי השאלוט והל ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהשאלוט מתרככים כ- 2 דק'. יוצקים את יין ומגרדים את תחתית הסיר בכדי לשחרר את המשקעים (שם נמצאים הטעמים.. :)). ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם בחצי, כ 3-4 דק'.
מוסיפים ציר עוף/ מים, דבש, מיץ תפוזים ומערבבים.
מחזירים לסיר את כרעי העוף (צד העור כלפי מעלה), עם הנוזלים שהצטברו בצלחת ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור וצולים עד שהרוטב מבעבע והעוף רך (כ- 35 דק'). מוציאים מהתנור, מפזרים את חתיכות הרוברב סביב העוף ובינו ומחזירים לתנור עד שהרוברב רך אך שומר על צורה, כ- 15 דקות.
מוציאים ומגישים מיד. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.