

זמן הכנה: 60 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 105 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 סועדים
כשרות: חלבי, כשר לפסח
רכיבים:
- 6 מצות
- חבילת פטריות שיטאקי
- חבילת פטריות יער
- מעט חמאה לטיגון
לתערובת גבינות:
- 250 גרם גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 150 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 3 טבליות בצל מטוגן או שני בצלים שטוגנו עד לקבלת צבע ענברי כהה
- כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- כפית שום כתוש
- חופן בזיליקום קצוץ (10-15 עלים)
לרסק עגבניות:
- קופסת עגבניות מרוסקות
- כפית אורגנו
- מלח פלפל
- כ-200 גרם פתיתי מוצרלה לפיזור בין השכבות
- תבנית בגודל 25×25
אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות לחתיכות די גדולות על מנת שטעמן יהיה מורגש, מטגנים אותן על מחבת עם מעט חמאה 5-6 דקות, עד שהן מתרככות טיפה. בקערה אחת מערבבים את כל המרכיבים לתערובת הגבינות, ובקערה נוספת מערבבים את המרכיבים לרוטב העגבניות. טובלים את המצות במים, כ-10 שניות כל מצה, מניחים אותן אחת על השנייה ועוטפים במגבת כרבע שעה. עד לקבלת מצות רכות וגמישות. משמנים היטב את התבנית ומתחילים להרכיב את הלזניה – שכבת מצות, 2 כפות מרוטב העגבניות ,חצי מתערובת הגבינות, פטריות ופתיתי מוצרלה. חוזרים על אותה פעולה שוב, ובשכבה השלישית והאחרונה מורחים רק את רוטב העגבניות ופתיתי המוצרלה. עוטפים בנייר אפייה ומעל נייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות 30-35 דקות. מסירים את נייר הכסף והאפייה ואופים עוד כ-10 עד להזהבה של החלק העליון. מקשטים את הלזניית מצות בכמה עלי בזיליקום ומגישים