מצה בריי ירוקים ופטריות

המתכון הזה הוא התשובה לארוחת ערב קלילה בפסח. קציצות משביעות מלאות בירוקים וגבינות.

מושלמות לארוחת ערב קלילה לצד מתבל שמנת, זיתים חריפים וסלט קצוץ.

מאת רות אוליבר

טיפים:

  • אפשר להשתמש במצות רטובות שנשארו מהארוחה
  • ניתן להחליף ולשלב איזה ירוקים שאוהבים- תרד, קייל, שמיר וכו'
  • גם את הגבינות אפשר להחליף באילו גבינות קשות שאוהבים- צהובה, גאודה, צ'דר וכו'

זמן הכנה: 14 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 15-12 יחידות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 5 מצות שבורות גס
  • 4 ביצים
  • 1 צרור עלי מנגולד קצוצים גס
  • 1 מגש פטריות שיטקי קצוצות
  • 50 גרם פרמזן
  • 50 גבינה צפתית קשה/ בולגרית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים (תבלין)
  • 5 מצות שבורות גס
  • 4 ביצים
  • 1 צרור עלי מנגולד קצוצים גס
  • 1 מגש פטריות שיטקי קצוצות
  • 50 גרם פרמזן
  • 50 גבינה צפתית קשה/ בולגרית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים (תבלין)
אופן ההכנה:

לתוך קערת ערבוב שוברים את המצות לפיסות בינוניות.

מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.

מחממים מעט שמן (לא שמן עמוק) יוצרים קציצות בגודל בינוני, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה מתובלת וסלט רענן.

טיפים:

  • אפשר להשתמש במצות רטובות שנשארו מהארוחה
  • ניתן להחליף ולשלב איזה ירוקים שאוהבים- תרד, קייל, שמיר וכו'
  • גם את הגבינות אפשר להחליף באילו גבינות קשות שאוהבים- צהובה, גאודה, צ'דר וכו'