לחמניות בניחוח פורצ'יני

כל שדרוש הוא מטחנת תבלינים ביתית ופטריות פורצ'יני כדי לחולל קסם במטבח!
אבקת פטריות פורצ'יני ביתית תשפר כל מנת פטריות אהובה. וכאן, משתלבת נהדר בלחמניות פורצ'יני רכות ומענגות.

מאת: רות אוליבר

רכיבים לכ- 25 יח:
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 500 גרם קמח לחם
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 300 מ"ל (11/4 כוסות) חלב פושר
  • 10 גרם מלח
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
למריחה:
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם שומשום
  • מעט מלח גס
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 500 גרם קמח לחם
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 300 מ"ל (11/4 כוסות) חלב פושר
  • 10 גרם מלח
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
למריחה:
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם שומשום
  • מעט מלח גס
אופן ההכנה:

טוחנים את הפטריות המיובשות לאבקה במטחנת תבלינים.

מכינים את הבצק: מנפים את כל החומרים היבשים ואבקת הפטריות לקערת המיקסר, יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את הנוזלים ולשים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מכסים ומתפיחים את הבצק כשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-25 פיסות במשקל 40 גרם האחת. ומכדררים כדור מכל פיסת בצק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים שווים. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מברישים בביצה טרופה מפזרים מעט שומשום ואופים כ- 18 דקות , או עד שהלחמניות זהובות.

מומלץ להגיש לצד גבינות טובות וירקות טריים.