צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
ריכיבים ל-4 מנות:
- 4 דפי פילו של 20X20 ס"מ
- 200 גר' גבינת עיזים
- 1 מגשית פטריות יער
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 220 מעלות ואופים את הפטריות בתבנית אפייה, כשלוש דק', לצמצום כמות הנוזלים.
מורידים את טמפ' התנור ל 170 מעלות. מרפדים כל קוקוט בדף פילו ומושחים במעט שמן זית.
מילוי: מערבבים את הפטריות עם גבינת העיזים, הבצל הירוק והשום, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח. ממלאים כל קוקוט בתערובת הגבינה ודוחסים מעט. סוגרים את דף הפילו למעלה בחצי סיבוב ("סגירת סוכרייה"), מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים 15-20 דקות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהקוקוטים ומגישים לצד סלט ירוק רענן.