עוף בקארי עם חלב קוקוס ופטריות

אוהבים חריף? אתם מוזמנים להוסיף לתבשיל גם פלפלון צ'ילי חריף קצוץ לטבעות

רכיבים:
  • 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לפיסות גדולות או 6-8 שוקיים/כרעיים
  • כפיות משחת קארי צהובה (או פחות, למי שאינו אוכל חריף)
  • 1/2 כוס קמח, לקימוח העוף
  • 1 חבילת פטריות יער, מופרדות
  • 1 בצל, חצוי לאורכו וחתוך לרצועות ארוכות ודקות
  • 5 שיני שום, חצויות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לפיסות גדולות או 6-8 שוקיים/כרעיים
  • כפיות משחת קארי צהובה (או פחות, למי שאינו אוכל חריף)
  • 1/2 כוס קמח, לקימוח העוף
  • 1 חבילת פטריות יער, מופרדות
  • 1 בצל, חצוי לאורכו וחתוך לרצועות ארוכות ודקות
  • 5 שיני שום, חצויות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
אופן ההכנה:

יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ונמוך (סוטאז'), או למחבת רחב עם שוליים עמוקים. מקמחים קלות את חתיכות העוף, מנערים את עודפי הקמח, ומטגנים קלות עד להשחמה מכל הצדדים (אין צורך בבישול מלא).

מוציאים ומניחים את  העוף בקערה עם נייר סופג. מכניסים לסיר את הפטריות, הבצל והשום. מערבבים היטב. מוסיפים את הכמון, הקארי, המלח, הפלפל, הטימין וחלב הקוקוס. מערבבים.

כשהרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף. מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.

מומלץ להגיש בצלחת רחבה ועמוקה, על גבי אורז לבן, עם בצל ירוק קצוץ מעל.