צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 1
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית 20/30:
- 300 גרם פסטה צינורות (מסוג פנה או ריגטוני)
- 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 מיכל (250 גרם) קוטג
- 1 ביצה
- 1 שקית פטריות שמפניון מיובשות
- 200 גרם גבינת צדר מגוררת
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
משרים את הפטריות לפי ההוראות על השקית, סוחטים וקוצצים.
מבשלים את הפסטה שתיים שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב. מערבבים היטב את כל יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית. ממתינים 10 דקות ומגישים.
אפשרות: אם מעוניינים בציפוי פריך מערבבים בקערה: 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), 2 כפיות עלי תימין, מלח, פלפל, 5 כפות שמן זית מערבבים, מפזרים על המאפה כ- 5 דקות לפני תום האפיה ואופים עד שהפירורים זהובים.