מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים

מאת: אוהד קורי, ''קפה לואיז''

ריכיבים ל-4 מנות:
  • 4 דפי פילו של 20X20 ס"מ
  • 200 גר' גבינת עיזים
  • 1 מגשית פטריות יער
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • שמן זית
  • מלח
  • 4 דפי פילו של 20X20 ס"מ
  • 200 גר' גבינת עיזים
  • 1 מגשית פטריות יער
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • שמן זית
  • מלח
אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 220 מעלות ואופים את הפטריות בתבנית אפייה, כשלוש דק', לצמצום כמות הנוזלים.

מורידים את טמפ' התנור ל 170 מעלות. מרפדים כל קוקוט בדף פילו ומושחים במעט שמן זית.

מילוי: מערבבים את הפטריות עם גבינת העיזים, הבצל הירוק והשום, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח. ממלאים כל קוקוט בתערובת הגבינה ודוחסים מעט. סוגרים את דף הפילו למעלה בחצי סיבוב ("סגירת סוכרייה"), מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים 15-20 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהקוקוטים ומגישים לצד סלט ירוק רענן.