לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית 20/30:
- 300-250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 2 חבילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה / לבישול
- 2 כפות גדושות פסטו בזיליקום בייתי
- 2 חבילות פטריות ש-ימג'י, מופרדות מהבסיס
- 30-20 ג' חמאה
- 2-1 כפות שמן
- 3-2 שיני שום מעוכות וכתושות
- 2 כפות שמן זית עדין
- מלח, פלפל
- כוס גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת)
- חופן גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים חמאה ושמן ומטגנים מעט את שיני השום (נזהרים שלא ייחרכו). מוסיפים את פטריות השי-מג'י ומקפיצים קלות לצריבה קלה.
מוסיפים את השמנת המתוקה, הפסטו, המלח, הפלפל והפרמזן ומבשלים כ 4-3 דק'.
מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים קלות ומסירים מהאש.
מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ואופים כ 15 דק' או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.