זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 85 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15 מאפינס
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 250 גרם שמנת לבישול
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פרמז'ן
- 1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
- מלח פלפל לפי הטעם
- חופן עלי טימין
- אגוז מוסקט
- 2 שיני שום כתושות
- 2 חבילות של פטריות שיטאקי פרוסות
- כפית שמן זית
אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות היטב עד להשחמה. מוציאים הצידה ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי הרוטב. מכניסים פנימה את הפטריות ומערבבים עד לאיחוד.
מחממים תנור על 180 מעלות. מרססים מעט שמן בתבנית עם שקעים של מאפינס ומוזגים מצקת של בלילה לכל שקע. מכניסים ל 20 דקות אפיה (או יותר, עד שהמאפינס משחימים. תופחים ומתייצבים. מצננים מעט ומגישים!