ממרח פטריות, בסגנון כבד עוף

פטריות פטריות פטריות ועוד קצת פטריות!
ממרח פטה פטריות קסום, קל ומהיר להכנה עם מאי-טאקי ושיטאקי (שילוב כוחות מנצח)
מושלם כתוספת מעשירה לארוחת בוקר, צהריים או ערב, כממרח בסנדוויץ' ואם תוסיפו ריבת בצל זו אפילו מנת גורמה!

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 20 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 1 צנצנת

כשרות: חלבי \ טבעוני

רכיבים:

  • חבילת פטריות מאי-טאקי
  • חבילת פטריות שיטאקי
  • 3 כפות חמאה חתוכה (להשתמש בתחליף חמאה טבעוני)
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס יין לבן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כף סוכר חום
  • 4-5 עלי טימין
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כף שמן
  • כפית מחית כמהין (לא חובה)
  • חבילת פטריות מאי-טאקי
  • חבילת פטריות שיטאקי
  • 3 כפות חמאה חתוכה (להשתמש בתחליף חמאה טבעוני)
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס יין לבן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כף סוכר חום
  • 4-5 עלי טימין
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כף שמן
  • כפית מחית כמהין (לא חובה)
אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט חמאה. צורבים את הפטריות היטב מכל הצדדים ומוציאים החוצה לצלחת.

מכניסים למחבת עוד כמה קוביות חמאה ואת בצלי השאלוטס. צורבים עד שהם מזהיבים קלות ומוסיפים את השום. מגבירים את האש, מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים את היין. מצמצמים היטב תוך כדי ערבוב ומנמיחים את האש בחזרה. 

מוסיפים פנימה בלסמי,סוכר וטימין, מבשלים עוד כ-3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך. מורידים מהאש ומצננים.

מכניסים לקערת מעבד מזון את הפטריות, הרוטב והאגוזים וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם דומה לממרח כבד עוף. אפשר לטחון גם את הממרח פטריות עד שיהיה חלק, מה שאתם אוהבים. מוסיפים פנימה מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם (ואת שמן הכמהין אם בחרתם לשים) ומאחסנים בצנצנת במקרר!