זמן הכנה: 14 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15-12 יחידות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 5 מצות שבורות גס
- 4 ביצים
- 1 צרור עלי מנגולד קצוצים גס
- 1 מגש פטריות שיטקי קצוצות
- 50 גרם פרמזן
- 50 גבינה צפתית קשה/ בולגרית
- 2 שיני שום קצוצות
- 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
- 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים (תבלין)
אופן ההכנה:
לתוך קערת ערבוב שוברים את המצות לפיסות בינוניות.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
מחממים מעט שמן (לא שמן עמוק) יוצרים קציצות בגודל בינוני, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה מתובלת וסלט רענן.