זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5-4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 לקט פטריות מיובשות לפסטה
- 1 כוס פסטה קצרה
- 50 גרם עגבניות לחות פרוסות דק
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
- 4 כפות בזיליקום קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- 5 כוסות מי ברז
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
- פרמזן מגורד או שמרי בירה למנה טבעונית
- מקלות לחם – גריסיני\ מקלות בייגל.
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל, העגבניות הלחות, הסלרי והשום, מערבבים היטב ומטגנים עד להתררכות הבצל. מוסיפים את לקט הפטריות המיובשות, מערבבים שוב ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, פלפל ואת העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומוסיפים את המים ומבשלים על להבה גבוה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מוסיפים את הפסטה והבזיליקום וממשיכים לבשל בכיסוי חלקי כ- 25 דקות או עד להתרככות הפסטה.
מוזגים לצלחת הגשה, מגרדים מעל פרמזן ומגישים לצד מקלות לחם.