רוטב שמנת פטריות קלאסי

מתכון לרוטב מעודן בסגנון איטלקי קלאסי

מאת: עופר אסלן

רכיבים ל 4-3 מנות:
  • 1 שקית לקט פטריות לפסטה
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף חמאה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 שקית לקט פטריות לפסטה
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף חמאה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:

משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כ- 1/2 שעה.

קוצצים דק את בצלצלי השאלוט וכן את השום ומטגנים קלות עם חמאה.

מססנים וסוחטים את הפטריות מהמים (שומרים את נוזל הפטריות).

 קוצצים דק את הפטריות ומוסיפים לשום ולשאלוט, ממשיכים לטגן כמספר דקות, מוסיפים את נוזל הפטריות ללא המשקעים, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה.

מבשלים על חום נמוך כ- 20 דקות או עד להסמכה הרצויה.

מוזגים על פסטה חמה מבושלת ע"פי הוראות היצרן.