זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-5 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילה פטריות שיטאקי
- 1 כוס גריסי פנינה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 כף כורכום או שורש כורכום מגורר
- 3 כפות שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 5 כוסות מים בטמפ' החדר
אופן ההכנה:
קוצצים את פטריות השיטאקי לקוביות בינוניות.
מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות.
מוסיפים את גריסי הפנינה, המלח, הפלפל והכורכום, מערבבים ומוסיפים 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פטרוזיליה או שמיר קצוץ ומבשלים בכיסוי חלקי כ-40 דקות או עד שהגריסים מתרככות.