לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6
כשרות: חלבי
רכיבים ל-6 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 2 חבילות פטריות שינוקי/ שי-מג'י
- רבע כוס יין לבן
- חצי כוס אפונה עדינה מופשרת
- 1 שן שום כתושה
- גרידה מלימון אחד
- עלי פטרוזיליה מ 10 ענפים
- מלח, פלפל
- 500 גרם ניוקי
- 100 גרם ריקוטה עזים
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מפרידים את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס השורשי, מניחים במחבת ומטגנים על להבה בינונית כ- 10 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום ואת היין, מבשלים יחד כ-5 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את האפונה, גרידת הלימון ופטרוזיליה, מכבים את האש.
מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן ומוסיפים למחבת. מקפיצים יחד כ-5 דקות על להבה בינונית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מחלקים לצלחות הגשה, מניחים מעל כף גדושה של ריקוטה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.