נתחי פרגיות מוקפצים עם פטריות שיטאקי

מנה עשירה בניחוחות וטעמים עשירים ומגוונים.

מאת: תמי סרקיס- אקרמן

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות
  • 5 כפות שמן
  • 500 גרם פרגיות/ חזה עוף חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 4 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • שן שום כתושה
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שקדים, קצוצים גס
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות
  • 5 כפות שמן
  • 500 גרם פרגיות/ חזה עוף חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 4 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • שן שום כתושה
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שקדים, קצוצים גס
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

מסירים את רגלי פטריות השי- טאקי ופורסים לפרוסות דקות לרוחב הפטרייה.

מחממים את השמן בווק או במחבת עם שוליים מוגבהים ומזהיבים בו את נתחי העוף. מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לצלחת.

מוסיפים למחבת את הבצל, שום והג'ינג'ר הטרי ומזהיבים קלות. מוסיפים את פטריות השי-טאקי הפרוסות ואת קוביות הפלפל האדום. מחזירים את נתחי העוף לסיר ויוצקים פנימה את הנוזלים: יין, רוטב סויה, רוטב צ'ילי ומים. מקטינים מעט את האש ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד כחמש דקות, עד שהעוף מוכן.

לקראת סוף הבישול מוספים את השקדים ואת עלי הכוסברה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הרוטב חריף מדי מוסיפים עוד חופן שקדים ועלי כוסברה קצוצים.

יוצקים כמה כפות מהרוטב שבסיר על האטריות ומערבבים יחד קלות.

מגישים מנות אישיות של אטריות אורז ומעל נתחי פרגיות עם פטריות ורוטב