צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 4 פטריות מלך היער
- 3 כפות שמן זית
- 1 ענף רוזמרין
- 2 שיני שום חצויות ומעוכות
- מלח ופלפל
לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
- חצי בצל סגול קטן קצוץ דק
- 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק
- 1 שן שום כתושה
- חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- גרידת לימון מלימון אחד
- 2 כפות חומץ
- חצי כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
במחבת גדולה על להבה נמוכה מחממים את שמן הזית, הרוזמרין והשום כ- 2 דקות. מוציאים את השום.
חותכים כ- 2 ס"מ מהחלק התחתון של הפטריות, חוצים לאורך ויוצרים חריצים בעומק חצי ס"מ בחלק הפנימי של הפטרייה בצורת שתי וערב. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים שוב את השמן המתובל על להבה נמוכה ומניחים את הפטריות על הצד החתוך, מניחים מעל הפטריות צלחת שטוחה וכבדה על מנת לשטח את הפטריות ולצרוב אותן היטב. מטגנים כ-10 דקות. מורידים את הצלחת והופכים את הפטריות לטיגון על הצד השני, מטגנים כ-5 דקות נוספות.
מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.
מגישים את הפטריות לצד הצ'ימיצ'ורי ותוספת שאוהבים.