זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 3 כפות שמן רגיל
- 2 ראשי אנדיב אדום חצויים וחתוכים לפרוסות עבות
- 1 ראש אנדיב לבן חצוי
- 5 פרוסות אננס טרי חתוכים לרבעים
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 3 גבעולי סלרי, ללא העלים, חתוכים
- 1 חבילה ארוגולה
- עלים מ 5 גבעולי נענע
וינגרט פרמזן:
- 4 כפות פרמזן מגורר דק
- 1 שן שום
- 3 פילטים של אנשובי (אופציונלי)
- ½ כוס שמן רגיל
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 3 כפות דבש
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכינים את הוויניגרט: שמים את מרכיבי הוויניגרט בכוס גבוהה ומערבלים עם בלנדר מוט לרוטב אחיד. טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך ושומרים בצד.
מחממים שמן במחבת וצולים את האנדיב הלבן על צידו החצוי עד שמזהיב קלות כ-3 דקות. מצננים. ופורסים לפרוסות עבות.
צולים את פרוסות האננס 4-3 דקות משני הצדדים מניחים בצד.
מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים את פרוסות האנדיב האדום, האנדיב הלבן הצלוי, ומוסיפים ארוגולה, בצל ירוק, סלרי ואת עלי הנענע ומערבבים. מסדרים בצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות האננס הצלוי ובעזרת כפית מזלפים מהרוטב. מגישים עם צלוחית רוטב ליד.