מאפה אנדיב עם גבינה כחולה

רכיבים ל-8 מנות:
  • 6 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ וגרדה מ 1 ליים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 חבילה בצק עלים מרודד
  • 200 גרם גבינה כחולה
  • 1 ביצה טרופה
  • שמן זית

להגשה

  • 3-2 כפות דבש
  • מלח גס
  • גבעולי טימין טרי
  • שקדים פרוסים וקלויים
  • 6 ראשי אנדיב חצויים לאורך
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ וגרדה מ 1 ליים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 חבילה בצק עלים מרודד
  • 200 גרם גבינה כחולה
  • 1 ביצה טרופה
  • שמן זית

להגשה

  • 3-2 כפות דבש
  • מלח גס
  • גבעולי טימין טרי
  • שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן וסוכר, מניחים את חצאי האנדיב כשהצד החתוך כלפי מטה, סוחטים ליים וצורבים 8-5 דקות לחריכה קלה (זהירות שלא יישרף) הופכים וממשיכים וצורבים דקה-שתיים נוספות. מכבים את הלהבה ומקררים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פותחים את הבצק, מקפלים 2 ס"מ מהקצוות פנימה כך שתיווצר מסגרת.

מחוררים את פנים המסגרת בעזרת מזלג, מפוררים 3/4 מכמות הגבינה ומברישים את השוליים המקופלים בביצה.
מסגדים את האנדיב הצלוי בפנים הטארט כשהצד החתוך כלפי מעלה, מפזרים מעט מלח גס, גבעולי טימין ויוצקים מעט מאוד שמן זית.

אופים כ-20 דקות או עד ששולי המאפה מזהיבים.

מוציאים, מזלפים דבש, מפזרים גרדת לימון, עלי נענע/טימין ושקדים ומגישים.