זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: -1 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 3 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
- 1 כוס גבינה כחולה מפוררת
- חופן עלי אורוגולה
- 2 תפוחי עץ חתוכים לפלחים דקים
- 1 כוס גרגירי רימון (או חמוציות)
- 1 כוס אגוזי מלך
לוניגרט דבש:
- ½ כוס מיץ לימון
- 3 שיני שום
- ½ כוס שמן קנולה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית חרדל
- 3 פרוסות צ’ילי חריף
- מעט מלח
אופן ההכנה:
ויניגרט: מכניסים לקערת בלנדר את כל חומרי הוניגרט, למעט השמן, ומערבלים עד ליצירת מחית אחידה. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה באיטיות את השמן עד לאיחוד.
הרכבת הסלט: מפרידים את עלי האנדיב ושמים בקערה יחד עם האורוגולה ותפוחי העץ. רק לפני ההגשה מזלפים את הרוטב וזורים חמוציות ואגוזים.