סלט אנדיב בוניגרט דבש וגבינה כחולה

סלט רענן, עשיר בטעמים ובמרקמים.

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: -1 דקות

זמן כולל: 20 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 3 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
  • 1 כוס גבינה כחולה מפוררת
  • חופן עלי אורוגולה
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לפלחים דקים
  • 1 כוס גרגירי רימון (או חמוציות)
  • 1 כוס אגוזי מלך
לוניגרט דבש:
  • ½  כוס מיץ לימון
  • 3  שיני שום
  •  ½ כוס שמן קנולה
  •  3 כפות דבש
  • 2  כפות סוכר חום
  • 1  כפית חרדל
  •  3 פרוסות צ’ילי חריף
  • מעט מלח
  • 3 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
  • 1 כוס גבינה כחולה מפוררת
  • חופן עלי אורוגולה
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לפלחים דקים
  • 1 כוס גרגירי רימון (או חמוציות)
  • 1 כוס אגוזי מלך
לוניגרט דבש:
  • ½  כוס מיץ לימון
  • 3  שיני שום
  •  ½ כוס שמן קנולה
  •  3 כפות דבש
  • 2  כפות סוכר חום
  • 1  כפית חרדל
  •  3 פרוסות צ’ילי חריף
  • מעט מלח
אופן ההכנה:

ויניגרט: מכניסים לקערת בלנדר את כל חומרי הוניגרט, למעט השמן, ומערבלים עד ליצירת מחית אחידה. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה באיטיות את השמן עד לאיחוד.

הרכבת הסלט: מפרידים את עלי האנדיב ושמים בקערה יחד עם האורוגולה ותפוחי העץ. רק לפני ההגשה מזלפים את הרוטב וזורים חמוציות ואגוזים.