צילום: שרית גופן I כלים: לורי גולדשטיין
זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 11 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 ראשי אנדיב- אדום או לבן
- 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל סגול פרוס
- 1/2 כרוב אדום פרוס דק
- 5 תותים גדולים פרוסים
- גרגרים מחצי רימון או חופן חמוציות
- 50 גרם אגוזי מלך חתוכים
- 50 גרם צנוברים
- עלים מ 5 גבעולי בזיליקום
לוינגרט:
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 2 כפות ריבת תות
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
פורסים את האנדיב- 2/3 מהאנדיב (החלק הקרוב לשורש) פורסים לרצועות דקות ואת הקצה העליון משאירים כסירות קטנות. מניחים את האנדיב בקערה, מוסיפים את הכרוב, הבצלים, התותים ועלי הבזיליקום ומערבבים בעדינות.
משקשים היטב את רכיבי הרוטב בצנצנת.
לפני ההגשה זורים את האגוזים, הצנוברים וגרגירי הרימון או החמוציות, מזלפים מהרוטב ומגישים.