צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 מגשית פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
- 2 שיני שום כתושות
- מעט שמן זית לטיגון
- מלח, פלפל
- 1 חבילה (200 ג') גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות/קוביות
- 1 בצל סגול או 3 בצלצלי שאלוט פרוסים לרצועות
- חופן עגבניות שרי חצויות
- 1 שקית (400 ג') עלי בייבי תרד / רוקט
- שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
לרוטב:
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום ופטריות, מקפיצים קלות, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את גבינת החלומי עד להזהבה.
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את העלים, עגבניות השרי, הבצל הסגול, הפטריות המוקפצות וגבינת החלומי הצרובה. מזלפים רוטב, מערבבים בתנועות קלות, זורים שקדים ומגישים מיד.