כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
לפטריות:
- 3 כפות שמן
- 1 חבילה פטריות מלך היער
- 1/2 חבילה אספרגוס חתוך ל-1 ס"מ
- 2 בצלצלי שאלוט
- 1 חבילה רוקט
- מלח ופלפל שחור טרי
לרוטב:
- 1 שאלוט קצוץ דק דק
- 1 שן שום
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 3 כפות חומץ יין לבן
- 1 כף מים
- 1 כף כוסברה טריה קצוץ דק
- 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- פרמזן להגשה
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל רכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה.
מכינים את הסלט: חותכים את הפטריות לאורך לרצועות דקות, דקות. מחממים שמן במחבת מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש.
מרכיבים את הסלט : מסדרים על צלחת הגשה רוקט מעל את הפטריות והאספרגוס המוקפצים, מפזרים בצלצלי שאלוט קצוצים, יוצקים את הרוטב ומפזקים גילופי פרמזן.