סלט מנגו בסגנון אסיאתי

סלט מנגו צבעוני וקיצי בתיבול עוקצני של ג'ינג'ר וליים!

מאת: בר פיירמן

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • אטריות שעועית מוכנות
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • כוס מלפפון חתוך לפרוסות דקות
  • גזר אחד חתוך לפרוסות דקות
  • מנגו אחד מקולף ופרוס לרצועות דקות
  • חופן בוטנים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב דגים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כפית מייפל
  • 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר מגורד
  • 3 ס"מ גבעול למון גראס קצוץ
  • מיץ מלימון ליים שלם
  • אטריות שעועית מוכנות
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • כוס מלפפון חתוך לפרוסות דקות
  • גזר אחד חתוך לפרוסות דקות
  • מנגו אחד מקולף ופרוס לרצועות דקות
  • חופן בוטנים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב דגים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כפית מייפל
  • 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר מגורד
  • 3 ס"מ גבעול למון גראס קצוץ
  • מיץ מלימון ליים שלם
אופן ההכנה:

מבשלים את אטריות השעועית לפי הוראות היצרן ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים 2-3 כפות רוטב סויה ומערבבים. מעבירים לקערה גדולה. חותכים מראש את כל הירקות והמנגו ומעבירים לקערה. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב עד שכל הירקות נעטפים ברוטב המהמם שלנו ומקבלים את הטעמים שלו. מגישים בקערה גדולה עם חופן בוטנים נדיב מלמעלה.

מוצרים במתכון זה: