זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
לפסטו-
- 4 כוסות עלי בזיליקום מופרדים מהגבעול
- 5 כפות שמן זית (להוסיף עוד אם צריך)
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- גרידת לימון
- מיץ מחצי לימון
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כוס גבינת פרמז׳ן
לסלט-
- חבילה של פסטה מסולסלת, מבושלת ומצוננת (תשמרו חצי כוס ממי הבישול של הפסטה)
- חבילת פטריות מאי-טאקי
- חבילת פטריות שיטאקי
- מעט שמן זית לטיגון
- חופן עגבניות שרי חצויות
- חופן עלי בייבי
- גבינת פטה מפוררת
- חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים את הפטריות עד שהן מקבלות צבע זהוב ויפה. מצננים לחלוטין.
בכלי שמתאים לבלנדר מוט מעבדים את כל רכיבי הפסטו. את השמן מזלפים את בזרם דק תוך כדי עיבוד הרוטב למרקם גס. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
יוצקים מהפסטו על הפסטה, מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ששמרנו, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפטריות הצלויות ויתר הרכיבים, מוסיפים מיץ לימון ומלח, מערבבים היטב ומעבירים את הסלט פסטה לקערת הגשה.