סלט קינואה עם פטריות צלויות ופטה

סלט קינואה מפנק במיוחד ועשיר בפטריות אקזוטיות ופטה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • מלח לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • ראש חסה קיסר קצוץ
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חבילת מיקס פטריות אקזוטי
  • מעט שמן לטיגון הפטריות

לרוטב:

  • 5-4 כפות שמן
  • כפית חרדל גרגירים
  • שן שום קטנה
  • 2 כפות דבש
  • כפית חומץ בן יין לבן
  • מיץ מ 2 תפוזים
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח פלפל לפי הטעם

להגשה:

  • פטה עיזים 16%
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • מלח לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • ראש חסה קיסר קצוץ
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חבילת מיקס פטריות אקזוטי
  • מעט שמן לטיגון הפטריות

לרוטב:

  • 5-4 כפות שמן
  • כפית חרדל גרגירים
  • שן שום קטנה
  • 2 כפות דבש
  • כפית חומץ בן יין לבן
  • מיץ מ 2 תפוזים
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח פלפל לפי הטעם

להגשה:

  • פטה עיזים 16%
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

מבשלים את הקינואה ע״פ הוראות היצרן. מצננים לחלוטין.

חותכים את הפטריות. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הפטריות 3-2 דקות עד להשחמה. מצננים לחלוטין.
מכינים את הרוטב- מעבירים את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן, לכלי ארוך וצר, בעזרת בלנדר מוט מעבדים יחד. תוך כדי מזלפים את השמן לאט לאט פנימה. ממשיכים לעבד עד שנוצר רוטב אחיד ומעט סמיך.
מעבירים את הקינואה לקערה גדולה ומאווררים אותה מעט באמצעות מזלג, מוסיפים את החסה, הפטרוזיליה, האגוזים, הפטריות הצלויות, יוצקים את הרוטב ומערבבים בתנועות קלות.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה ומלא פטה עיזים מפוררת שהולכת מושלם עם הפטריות.