צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 3-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
- 1 חבילה רוקט
- גרעינים מרימון שלם
- 3 יחידות בצל ירוק
- 2-1 זוקיני (רצועות עם קולפן)
- 1 סלק טרי (רצועות עם קולפן)
- 1 חבילה קרקרים דקים שבורים גס (או אולי קרוטונים)
לרוטב:
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כפות לימון
- 2 כפות דבש
- 1כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום כתושה
- 1/2כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים ומסדרים בצלחת הגשה את הירקות ומפזרים את הקרקרים.
מכינים רוטב: מכניסים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים את הצנצנת ומנערים חזק עד שכל החומרים מתחברים לרוטב אחיד וסמיך.
לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט מפזרים ומגישים.