צילום: ענת לבל
זמן הכנה: 15 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
- 3 קלחי תירס סופר מתוק טרי נקיים מעלים וסיבים
- 1 אבוקדו, מקולף וחתוך לקוביות
- 1 קופסת שימורים (כ-500 גרם) שעועית אדומה או שחורה מסוננת מנוזלים
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 בצל סגול קצוץ
לרוטב:
- ½ כוס מיונז
- 3 כפות שמן קנולה או 2 כפות מים
- מיץ ½ לימון או ליים
- 1 שן שום
- חצי צרור עלי כוסברה
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מעבדים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מפרידים את גרעיני התירס מהקלח – מעמידים קלח תירס בקערה ומגלחים את הגרעינים על ידי העברת סכין חדה מראש הקלח ועד התחתית.
לקערת גרגירי התירס מוסיפים פלפל אדום ובצל סגול ומערבבים, מוספים את השעועית והאבוקדו ומערבבים שוב בעדינות.
לקראת ההגשה יוצקים את הרוטב ומערבבים.