פילה סלמון אפוי בזיגוג אסיאתי

פילה סלמון שחום ויפיפה עם מרינדה אסיאתית מעולה המכילה ג'ינג'ר טרי, למון גראס ומיץ ליים! מתכון מושלם למרכז השולחן

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2-3

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • פילה סלמון שלם
  • 4-5 שום פנינה שלמים

המרינדה:

  • כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מירין
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר כתוש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 למון גראס קצוץ דק
  • מיץ מליים שלם
  • פילה סלמון שלם
  • 4-5 שום פנינה שלמים

המרינדה:

  • כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מירין
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר כתוש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 למון גראס קצוץ דק
  • מיץ מליים שלם
אופן ההכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות. שמים את כל המצרכים של המרינדה בסיר ומבשלים כמה דקות עד שהיא מסמיכה. מניחים את נתח הסלמון בתבנית ושופכים את כל המרינדה מעליו. מברישים היטב, ומכניסים לתנור ל-40 דקות כאשר כל עשר דקות פותחים את התנור ומברישים שוב את הסלמון במרינדה שלנו. אם לאחר 40 דקות הרוטב לא הצטמצם מספיק, ניתן להשאיר בתנור לעוד רבע שעה. מוציאים ומגישים. אפשר לצלחת עם שומשום ובצל ירוק מלמעלה