סלמון ואנדיב צלויים בתנור

רואים את היופי הזה?!
סלמון, מלך הדגים ואנדיב אלגנטי התחברו בתבנית אחת מטריפה!
הכל לתבנית ושולחים לתנור.

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 36 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 4 בצלי שאלוט מקולפים של חוות תקוע פרוסים לעיגולים דקים
  • 600 גרם (6-4 נתחים) פילה סלמון פרוס
  • 4 ראשי אנדיב של חוות תקוע חתוכים לחצאים
  • 1 לימון קלוף ופרוס
  • 30-20 עגבניות שרי חצויות
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים גס
  • 3-2 כפות צלפים
  • 1 פלפל חריף חצוי (אופציונלי)
  • 5-4 גבעולי תימין
לרוטב:
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף דבש
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 4 בצלי שאלוט מקולפים של חוות תקוע פרוסים לעיגולים דקים
  • 600 גרם (6-4 נתחים) פילה סלמון פרוס
  • 4 ראשי אנדיב של חוות תקוע חתוכים לחצאים
  • 1 לימון קלוף ופרוס
  • 30-20 עגבניות שרי חצויות
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים גס
  • 3-2 כפות צלפים
  • 1 פלפל חריף חצוי (אופציונלי)
  • 5-4 גבעולי תימין
לרוטב:
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף דבש
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית זרעי כוסברה
אופן ההכנה:

לרוטב: משקשקים את כל הרכיבים הטיב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים תבנית ומסדרים על התחתית את פרוסות בצלצלי השאלוט והלימונים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את נתחי הסלמון וראשי האנדיב, מפזרים את כל הירקות החתוכים ומעל צלפים ויוצקים את הרוטב. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים במשך 15 דקות.

מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל 8-5 דקות נוספות או עד שהפילה מוכן.