סלמון בזיגוג טריאקי פטריות

מנה מדהימה, עשירה בטעמים, קלה להכנה ומרשימה לאירוח.

מאת: אבי קונפורטי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 800 גרם פילה סלמון חתוך ל- 4 נתחים
  • 200 גרם פטריות שי- טאקי
  • 1 אצבע ג'ינג'ר מקולף, בפרוסות דקות
  • 50 מ"ל סויה
  • 100 מ"ל סאקה
  • 100 מ"ל מירין
  • 2 כפות דבש
  • 800 גרם פילה סלמון חתוך ל- 4 נתחים
  • 200 גרם פטריות שי- טאקי
  • 1 אצבע ג'ינג'ר מקולף, בפרוסות דקות
  • 50 מ"ל סויה
  • 100 מ"ל סאקה
  • 100 מ"ל מירין
  • 2 כפות דבש
אופן ההכנה:

מערבבים את פטריות השי-טאקי עם מעט שמן שומשום ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כ- 10 דקות או עד שהן מתרככות ומתחילות להתייבש.

שמים את הסויה, מירין, סאקה בסיר, מוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות עם הנוזלים שהפרישו, מביאים לרתיחה, מבשלים במשך 10 דקות ומורידים מהאש.

מרסקים את הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה , מסננים במסננת גסה ומסירים את הקצף בעזרת כף. מחזירים את הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הדבש, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 5 דקות.

מחלקים את הרוטב לשתי קערות, אחת למשרה ואחת לזיגוג ומשרים את נתחי הסלמון בקערת רוטב ל 24 שעות.

צולים את הסלמון בגריל כ- 7 דקות, תוך כדי מריחת הדג במשרה עד לקבלת גוון עמוק.

יש להקפיד לצלות בחום גבוה כך שהסלמון יקבל את הגלייז ואת הטעמים המיוחדים ולא יתייבש אלא יישאר לח ועסיסי. 

הגשה :

  • לסדר על צלחת יפה ולקשט עם הרוטב שנשאר
  • אפשר להוסיף גם מעט עשבי תיבול כמו מיקרו בצל ירוק וכדומה.