זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- ½ קג סלמון טרי
למרינדה
- ¼ כוס שמן זית
- 2 ליים מיץ וגרדה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 כף מלאה דבש
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 כפות סויה
לסלסה ולהגשה
- 2 מנגו חתוכים לקוביות 1 ס"מ
- 3-2 בצלצלי שאלוט קצוצים
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- 1 פלפל אדום (אפשר חריף) קצוץ
- מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית.
מערבבים את חומרי המרינדה ומעסים את הסלמון במחצית הכמות. את המחצית השנייה שומרים בצד.
אופים את הסלמון כ- 25 דקות או בהתאם למידת העשייה הרצויה.
סלסה: שמים בקערה את המנגו, שאלוט, כוסברה מוסיפים את הרוטב ששמרנו בצד מערבבים טועמים מתקנים, מפזרים על הסלמון את הסלסה מקשטים עם רבעי ליים ומגישים.