סלמון בתנור, עם סלסה מקפיצה של מנגו, ליים וכוסברה

מכינים תערובת אחת שמשמשת גם כמרינדה וגם כוויניגרט לסלסה!

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • ½ קג סלמון טרי
למרינדה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 ליים מיץ וגרדה
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף מלאה דבש
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות סויה
לסלסה ולהגשה
  • 2 מנגו חתוכים לקוביות 1 ס"מ
  • 3-2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל אדום (אפשר חריף) קצוץ
  • מלח גס
  • ½ קג סלמון טרי
למרינדה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 ליים מיץ וגרדה
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף מלאה דבש
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות סויה
לסלסה ולהגשה
  • 2 מנגו חתוכים לקוביות 1 ס"מ
  • 3-2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל אדום (אפשר חריף) קצוץ
  • מלח גס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית.

מערבבים את חומרי המרינדה ומעסים את הסלמון במחצית הכמות. את המחצית השנייה שומרים בצד.

אופים את הסלמון כ- 25 דקות או בהתאם למידת העשייה הרצויה.

סלסה: שמים בקערה את המנגו, שאלוט, כוסברה מוסיפים את הרוטב ששמרנו בצד מערבבים טועמים מתקנים, מפזרים על הסלמון את הסלסה מקשטים עם רבעי ליים ומגישים.