כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 3 כפות שמן
- 1 סלסילת פטריות יער
- 2 שיני שום
- 3-2 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים קטנים
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כפית פלפל אנגלי
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 300 גרם תרד טרי
- 4 נתחי סלמון (כ-200 גרם יחידה)
- 12 דפי פילו מופשרים
- 1/2 כוס שמן קנולה או זית
אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן במחבת ומאדים את הפטריות, השום והבצל 6-5 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות 5-4 דקות עד שהתרד מאבד את נפחו והנוזלים מתאדים. מתבלין ומעבירים למסננת לקירור והגרת נוזלים במידה ויש.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים עלה פילו בשמן, מניחים מעל עלה נוסף ומברישים, מניחים עלה שלישי ומברישים. מניחים כף מתערובת הפטריות ומסדרים מעל נתח סלמון, ומעל כף נוספת מתערובת הפטריות. מקפלים את עלי הפילו מעל הסלמון כאילו עוטפים מתנה (שני הצדדים אחד על השני ואחר כך את שני הצדדים האחרים אחד מעל השני) מעבירים בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.
מוציאים את המאפים מהתנור לצלחת הגשה ומגישים.