צילום: שרית גופן
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 20
כשרות: פרווה
רכיבים ל 20 ספרינגרולס:
- חבילה של דפי אורז
- 1 חבילה (150 גרם) פטריות שינוקי/שימג'י
מרינדה לפטריות:
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות שמן זית
רצועות ירקות למילוי העלים- רצועות פלפלים צבעוניים, רצועות מלפפון, כרוב אדום, גבעולי כוסברה או בצל ירוק עלי חסה פריכים ובטים כמו אלפלפא או נבטים סינים.
לממרח בצל:
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 2 בצלי שאלוט או בצל אדום קטן
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
רוטב מיסו להגשה:
- 3 כפות מיסו כהה או בהיר
- 4 כפות דבש
- 2 כפות שמן שומשום
- 1-2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום
- 2-3 כפות מים
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה:
מקרמלים את הפטריות: מערבבים את חומרי המרינדה. מפרידים את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס השורשי, מעבירים למרינדה ומערבבים. מחממים מחבת טפלון קטנה ללא שמן (יש שמן במרינדה) וצולים את הפטריות מספר דקות עד להשחמה. מעבירים למגש, מסדרים ליד את יתר הירקות החתוכים, כך שיהיה נוח לגלגל.
מכינים את ממרח הבצל: מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק ומעבירים לקערית.
מכינים רוטב מיסו להגשה: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, פרט לשומשום. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערת הגשה ומפזרים שומשום מעל.
מרכיבים את עלי האורז: מכינים קערה עם מי ברז חמים, משטח עבודה ועליו מגבת מטבח נקיה. טובלים את עלה האורז בקערה למספר שניות ומשטחים אותו על המגבת. מניחים את הירקות , את פטריות השינוקי הצלויות ומעט מממרח הבצל, מגלגלים תחילה את החלק התחתון ואז את צידי העלים לחבילה שמחבקת את הירקות. מניחים בצלחת הגשה. ממשיכים לגלגל עד לסיום חמרי הגלם.
יש לעלים הלחים נטייה להידבק ,לכן חשוב להניח במרחק קטן אחד מהשני.
מגישים עם רוטב מיסו ליד.