בשר ראש עגל עם זעפרן

מתכון לבשר ראש עגל, מנה חגיגית ומרשימה ועשירה בפטריות לסדר ראש השנה- "שנהיה לראש ולא לזנב" !

מאת: יוסי בן- דיין

רכיבים ל-6 מנות:
  • 1 קילוגרם בשר לחי (בשר ראש) חתוך לקוביות של 3X3
  • 1 חבילה  פטריות יער
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות
  • 1 חבילה  פטריות שי- מג'י
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 גרם זעפרן
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 1 כף כמון
  • 2 ליטר מים
  • 1 קילוגרם בשר לחי (בשר ראש) חתוך לקוביות של 3X3
  • 1 חבילה  פטריות יער
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות
  • 1 חבילה  פטריות שי- מג'י
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 גרם זעפרן
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 1 כף כמון
  • 2 ליטר מים
אופן ההכנה:

מטגנים את קוביות הבשר בשמן להשחמה קלה, מוסיפים את  המים, התימין ועלי הדפנה, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה למשך כשעתיים או עד לריכוך הבשר (ניתן להשתמש בסיר לחץ ולקצר את זמן הבישול לשעה).
למבשלים בשר עוף- הבישול כ- 20 דקות בלבד, למבשלים כתף טלה- הבישול כשעה.

במידה והמים מתאדים לפני ריכוך הבשר, מוסיפים מעט מים.

הכנת הפטריות- פטריות שי- טאקי: מסירים את הרגל ופורסים לחצאים, פטריות שי- מג'י: מפרידים את הפטריות על ידי חיתוך הבסיס השורשי.

כשהבשר רך, מעבירים את הקוביות לסיר רחב ושטוח ומוסיפים את  שאר חומרי המתכון.

מוסיפים מנוזל בישול הבשר עד כדי כיסוי החומרים בסיר, מרתיחים ומבשלים עם מכסה למשך כ-15 דקות על אש קטנה.

מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עד שרוב הנוזלים מתאדים.

לקראת סוף הבישול  משלימים תיבול במידת הצורך.

ניתן להחליף את בשר הראש בכרעיים של עוף (6 יח') או בפרוסות כתף טלה