זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
זמן כולל: 135 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
- 4 כפות שמן
- 4-3 כרעים שלמים או מפורקים
- 8 בצלצלי שאלוט חצויים או רבעים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
- צרור כוסברה קצוץ
- 2-3 גבעולי טימין
- ¼ כוס יין/ מים/ מרק
- 3 כפות ריבת משמש
- 3 כפות סויה
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית אבקת קארי
- 12 משמשים טריים חצויים/מיובשים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז'), מניחים את הכרעיים ומטגנים 5-4 דקות עד שהעור מזהיב. הופכים ומטגנים את הצד השני 5-4 דקות, מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5-4 דקות.
מכינים רוטב- מערבבים את היין, ריבה, סויה, קארי, ג'ינג'ר שום, מחצית מכמות הכוסברה, מלח ופלפל.
מחזירים את העוף למחבת עם השאלוט, יוצקים את הרוטב, מניחים מעל את גבעולי הטימין ומבשלים כ 45 דקות.
מוסיפים את המשמשים מנענעים קלות מוודאים שהרוטב עוטף את המשמשים, מכסים ומבשלים רבע שעה נוספת.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסירים את הכיסוי וצולים בתנור כ-15 דקות או עד שהעוף והמשמשים מזהיבים.
מוציאים, זורים כוסברה ומגישים על אורז או לצד חלה.