עוף בתנור: עם בצלצלי שאלוט ומשמשים

אכן עונת המשמשים קצרצה אך תוכלו להכין את התבשיל הטעים וקליל הזה עם שזיפים אפרסקים נקטרינות או מנגו לפי רצונכם
בכולם בלי יוצא מן הכלל יתקבל תבשיל קליל קיצי וטעים במיוחד

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • ניתן להחליף את המשמשים לכל פרי קיץ אחר כמו נקטרינות, שזיפים למשל
  • אם משתמשים במשמשים מיובשים יש להשרותם במים רותחים כשעה מראש להתרככות

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

זמן כולל: 135 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 4 כפות שמן
  • 4-3  כרעים שלמים או מפורקים
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים או רבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 2-3 גבעולי טימין
  • ¼ כוס יין/ מים/ מרק
  • 3 כפות ריבת משמש
  • 3 כפות סויה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 משמשים טריים חצויים/מיובשים
  • 4 כפות שמן
  • 4-3  כרעים שלמים או מפורקים
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים או רבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 2-3 גבעולי טימין
  • ¼ כוס יין/ מים/ מרק
  • 3 כפות ריבת משמש
  • 3 כפות סויה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 משמשים טריים חצויים/מיובשים
אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז'), מניחים את הכרעיים ומטגנים 5-4 דקות עד שהעור מזהיב. הופכים ומטגנים את הצד השני 5-4 דקות, מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5-4 דקות.

מכינים רוטב- מערבבים את היין, ריבה, סויה, קארי, ג'ינג'ר שום, מחצית מכמות הכוסברה, מלח ופלפל.

מחזירים את העוף למחבת עם השאלוט, יוצקים את הרוטב, מניחים מעל את גבעולי הטימין ומבשלים כ 45 דקות.

מוסיפים את המשמשים מנענעים קלות מוודאים שהרוטב עוטף את המשמשים, מכסים ומבשלים רבע שעה נוספת.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסירים את הכיסוי וצולים בתנור כ-15 דקות או עד שהעוף והמשמשים מזהיבים.

מוציאים, זורים כוסברה ומגישים על אורז או לצד חלה.

טיפים:
  • ניתן להחליף את המשמשים לכל פרי קיץ אחר כמו נקטרינות, שזיפים למשל
  • אם משתמשים במשמשים מיובשים יש להשרותם במים רותחים כשעה מראש להתרככות