פשטידת פסטה עם בצלצלי שאלוט

מהיום אתם הולכים להכין רק את פשטידת הפסטה הזו!
בצלצלים מקורמלים, שמנת, גבינות, עשבי תיבול.
מופלא!

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • במהלך ההכנה השאירו כמה בצלצלים בצד ולפני האפייה פזרו אותם מעל הפשטידה הם יעניקו לפשטידה מראה מגרה
  • את פשטידת הפסטה ניתן להכין גם בתבנית עגולה קוטר 26 או בשתי תבניות אינגליש
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית מלבנית 25*35:
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 חבילה (500 גרם) אטריות צינור קצרות מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (עירית/בזיליקום/אורגנו)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 12 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל/ צ'דר מגוררת
  • 1 מיכל קוטג'
  • ½ קובייה (125 גרם) גבינת פטה מפוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי גרוס (לא חובה)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 חבילה (500 גרם) אטריות צינור קצרות מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (עירית/בזיליקום/אורגנו)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 12 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל/ צ'דר מגוררת
  • 1 מיכל קוטג'
  • ½ קובייה (125 גרם) גבינת פטה מפוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית מפזרים על התחתית פירורי לחם.

מחממים במחבת שמן וחמאה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ-8 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומצננים.

בקערה מערבבים את השמנת המתוקה, הביצים, הצ'דר והתבלינים לתערובת אחידה. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים, מוסיפים את האטריות, בצלצלי השאלוט הזהובים והפטה ומערבבים ויוצקים לתבנית.

אופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתמצקת. מקררים מעט, פורסים ומגישים.

טיפים:
  • במהלך ההכנה השאירו כמה בצלצלים בצד ולפני האפייה פזרו אותם מעל הפשטידה הם יעניקו לפשטידה מראה מגרה
  • את פשטידת הפסטה ניתן להכין גם בתבנית עגולה קוטר 26 או בשתי תבניות אינגליש
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו