עוף עם שזיפים ופטריות

"קוראים לו אצלנו עוף סבתא, והוא קבוע על השולחן בכל שישי או חג.
במקור המתכון הוא רק עם בצלים ושזיפים, כאן הוספתי שום ואת פטריות השיטאקי שמוסיפות טעמים עמוקים ומדהימים למנה, ונותנות את הטאצ׳ המיוחד והחגיגי."

מאת: עומר שפירא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 200 דקות

זמן כולל: 210 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-5 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • עוף שלם / 5 כרעיים
  • 2 חבילות שאלוט קלוף של חוות תקוע
  • 4 שיני שום פנינה של חוות תקוע
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי של חוות תקוע
  • 3 כפות גדושות תבלין גריל עוף
  • 15-10 שזיפים מיובשים
  • 3/4 כוס יין
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 3/4 כוס מים
  • עוף שלם / 5 כרעיים
  • 2 חבילות שאלוט קלוף של חוות תקוע
  • 4 שיני שום פנינה של חוות תקוע
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי של חוות תקוע
  • 3 כפות גדושות תבלין גריל עוף
  • 15-10 שזיפים מיובשים
  • 3/4 כוס יין
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 3/4 כוס מים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות

חותכים את השאלוט לחצאים ומקלפים את שיני השום.
חוצים את העוף באמצע ומעסים אותו בתבלין גריל העוף.
מניחים בתבנית את השאלוט והשום ומניחים את העוף הפוך. אופים כ15 דקות (זה מאפשר גם לצד הפנימי להיות שחום מבחוץ).
מוציאים מהתנור, הופכים את העוף ומוסיפים את הפטריות (דוחסים את הפטריות, הנפח שלהן יורד במהלך האפייה), השזיפים ויוצקים רכיבי הרוטב.
מכסים היטב בנייר אפייה ורדיד אלומיניום (חשוב ממש אחרת העוף יתייבש)
ומחזירים לתנור לכ 3 שעות ב 155 מעלות.
לפני הגשה מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לכ 10 דקות נוספות על 220 מעלות גריל עליון או עד ששחום ויפה