תפוחי אדמה בתנור עם ירקות מיוחדים

ברוקולי ותפוחי אדמה בתנור עם פטריות בייבי מלך היער ברוטב לימוני מטריף!

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • מיץ וגרידה מלימון אחד
  • ½ פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • מיץ וגרידה מלימון אחד
  • ½ פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במי מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד לייבוש.

מחממים תנור ל 220 מעלות.

בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית, השום, גרידה ומיץ לימון ומחצית מכמות הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל (משאירים פטרוזיליה בצד להגשה) .

משמנים תבנית, מפזרים מלח בתחתית, מעבירים את תפוחי האדמה, מועכים בעדינות ומסדרים בשכבה על פני התבנית כך שנוצר מצע של תפוחי אדמה. מפזרים מעל את הפטריות, פרחי הברוקולי ובצלצלי השאלוט ובעזרת כפית מטפטפים מהשמן המתובל. אופים כ 15 דקות או עד שהירקות משחימים.

מפזרים מעט פטרוזיליה ומגישים.