

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
זמן כולל: 75 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: בשרי, כשר לפסח
רכיבים:
- 4 כרעיים
- 2 בצלים פרוסים
- חבילת פטריות טריו אקזוטי
- חבילת פטריות פורטובלה
- שקית ערמונים קלויים
- כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 ס״מ שורש כורכום טרי מגורד
- כוס וחצי מים
- 2 כפות סילאן
- מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז׳/ מחבת עמוקה (שיכולה להיכנס לתנור), מטגנים את הבצל כ 3-4 דקות, מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומערבבים.
מניחים את העוף ומשחימים אותו קצת, כ 3-4 דקות מכל צד.
מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות.
חותכים את הפטריות – מהשי-מג׳י והשינוקי מסירים את החלק התחתון ומפרידים אותן ואת מלך היער והפורטובלה פורסים לא דק מידי. מוסיפים את הפטריות והערמונים, סוגרים ומבשלים עוד 20 דקות.
בזמן הזה מחממים את התנור על 200 מעלות טורבו, מסירים את המכסה, מזליפים את הסילאן, ומכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות, עד שהנוזלים הצטמצמו מעט והתקבל משרה שזוף יפיפה מלמעלה