צלי חגיגי של עוף, פטריות שינוקי ובצלים

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 2 חבילות פטריות שינוקי
  • 4 כרעי עוף שלמות
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן
  • 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה
  • 1/2 כוס צימוקי אוכמניות
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2-1 כפות דבש
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 חבילות פטריות שינוקי
  • 4 כרעי עוף שלמות
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן
  • 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה
  • 1/2 כוס צימוקי אוכמניות
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2-1 כפות דבש
  • 1 כוס יין אדום
אופן ההכנה:

מערבבים קמח עם תבלינים מעבירים לשקית גדולה ונקייה, מכניסים פנימה את חלקי העוף ומנערים היטב עד לציפוי מלא של העוף בקמח ובתבלינים. מוציאים את חלקי העוף ומסירים את עודפי הקמח.

מחממים במחבת כ-3 כפות שמן ומטגנים את העוף להזהבה משני הצדדים, מוציאים ושומרים בצד.

בסיר כבד מחממים את יתרת השמן, מוסיפים שאלוט וכרישה ומטגנים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את השום והצימוקים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הרסק, הדבש והיין ומבשלים לרתיחה. מחזירים לרוטב את חלקי העוף, יוצקים מעט מהרוטב על גבי העוף, מכסים ומבשלים לפחות 45 דקות.

במידה ורוצים השחמה נוספת, מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-15 דקות.