פאי רועים ופטריות מאי-טאקי

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8-6 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים לתבנית בקוטר 24-22:
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 2 כפות רוטב טאריקי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: פטרוזילה קצוצה

  • 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 2 כפות רוטב טאריקי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:

מניחים את פטריות המאי-טאקי בקערה בינונית, ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים, את הפטריות קוצצים גס ואת נוזלי ההשריה שומרים בצד להמשך המתכון.

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים 7-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את האפונה, הסלרי, הגזר והשום ומטגנים כ-8 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מפזרים קורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב הטריאקי, החומץ, הפטריות המושרות ו 1/2 כוס מנוזלי השרייה, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים שמן מתבלים מערבבים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרכיבים ואופים: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומשטחים, מכסים בשכבת פירה אחידה (אפשר בזילוף או עם כף) ואופים כ-30 דקות עד שהפירה מזהיב. זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.