פטריות מוקפצות

מתכון לפטריות מוקפצות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
מושלם להגשה עם אורז מבושל, קינואה או סטיקי רייס

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: טבעוני - פרווה

רכיבים :

  • 4 שיני שום קצות דק
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי פרוסות דק
  • ¼ כפית פפריקה
  • 1 כף שמן שומשום
  • קורט מלח/פלפל

להגשה:

  • אורז/ קינואה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • שומשום
  • עלי כוסברה/בצל ירוק

לרוטב:

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כף סירופ מייפל
  • קורט פתיתי פלפל אדום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף קורנפלור
  • 4 שיני שום קצות דק
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי פרוסות דק
  • ¼ כפית פפריקה
  • 1 כף שמן שומשום
  • קורט מלח/פלפל

להגשה:

  • אורז/ קינואה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • שומשום
  • עלי כוסברה/בצל ירוק

לרוטב:

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כף סירופ מייפל
  • קורט פתיתי פלפל אדום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:

מחממים שמן שומשום על אש בינונית ומוסיפים את השום, הפטריות והתבלינים ומקפיצים כ 5 דקות.

מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב עד למרקם אחיד. יוצקים על הפטריות ומבשלים כ 5 דקות נוספות.

מגישים את הפטריות המוקפצות בקערית אישית לצד אורז/ קינואה שהוכנו מראש, מפזרים מעל עליי כוסברה/בצל ירוק ושומשום.

מומלץ לאכול עם כף.

מוצרים במתכון זה: