פטריות מלך היער מוקפצות: ברוטב חמאה, שום ופרמזן

מנה עדינה, אלגנטית, מרשימה וכך גם טעימה להפליא.

מאת: ענת לבל

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 מגשיות פטריות מלך היער
  • 2–3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • גילופי פרמזן (באמצעות קולפן)
  • צנוברים קלויים
  • 2 מגשיות פטריות מלך היער
  • 2–3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • גילופי פרמזן (באמצעות קולפן)
  • צנוברים קלויים
אופן ההכנה:

קוטמים 3 ס"מ מהחלק התחתון של הפטריות ופורסים אותן לרצועות (מכל פטרייה כארבע פרוסות). מחממים מחבת עם חמאה, שמן זית ושום (להיזהר שלא יישרף), מוסיפים את הפטריות, מטגנים משני הצדדים תוך ערבוב עדין עד שהחמאה נספגת בפטריות והן מתרככות. מתבלים במלח ופלפל וזורים פטרוזיליה.

מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה עם יתר הרוטב, מפזרים את גילופי הפרמזן והצנוברים הקלויים ומגישים מיד!